Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014
‘’ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΑΡΕΥΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ’’
Στη σημερινή κοινωνία που οι άνθρωποι προσπαθούν να νιώσουν εφορία στην ψυχή τους,έρχεται το κάτι άλλο να τα ανατρέψει.Το κάτι άλλο είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.
Το απέραντο γαλάζιο δίνει αυτή την εφορία στην ψυχή τους.


‘’ΨΑΡΕΜΑ’’  Λέξη που προσφέρει ηρεμία,αγαλλίαση,απόδραση από την καθημερινότητα και καθαρότητα μυαλού.Προσπαθούμε να μάθουμε να ψαρεύουμε,προσπαθούμε να ψαρέψουμε αλλά προσπαθούμε και να διδάξουμε ψάρεμα.
Το να διδάξεις ψάρεμα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του puzzle.Ο καθένας μας μπορεί να πει στο παιδί του πώς να κρατάει το καλάμι,πώς να ανοίγει το pick up του μηχανισμού του αλλά και πώς να δολώνει.Αυτό το κάνουμε απλόχερα και στους φίλους μας που δείχνουν αμείωτο ενδιαφέρον για γνώση ψαρέματος.Όταν μυείς κάποιον στο ψάρεμα,πρέπει το μυαλό σου να ταξιδεύει χρόνια πίσω όταν πρωτοξεκίνησες και εσύ ο ίδιος να ψαρεύεις.Μην υποτιμάς το καινούριο μέλος της οικογένειας  του ψαρέματος.Μάθε τον συνάνθρωπό  σου να κυριαρχείται από αίσθημα ευθύνης απέναντι στην θάλασσα και στα δικά του εργαλεία. Δίδαξε ανθρωπιά-καλοσύνη και πιστέψτε με,η τεχνική κατάρτιση θα είναι το φυσικό επακόλουθο της επιτυχίας.
Ο εκλεκτός μου φίλος-αδερφός-πατέρας Κώστας Μιχαλόπουλος μου δίδαξε κάτι πολύ σοφό. <<ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΑΡΕΥΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ>>.
Κουβέντα σοφή βγαλμένη από τα βάθη της καρδιάς  του και των πολύωρων ψαρεμάτων του.Όλοι μας θα πρέπει να έχουμε την φράση αυτή καρφωμένη στο μυαλό μας και να μην ξεχνάμε ότι το μυαλό ψαρεύει από τον βυθό έως και την επιφάνεια της θάλασσας.
Γνώση έχει ο καθένας μας που μπορεί να την αξιοποιήσει με τον καταλληλότερο τρόπο. Το μυαλό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το ‘’δουλεύουμε’’ συνεχώς στις ψαρευτικές μας εξορμήσεις και να το θεωρούμε ως όπλο άμυνας.
ΜΥΑΛΟ=ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ=ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ=ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εν κατακλείδι,το μυαλό που έχουμε όλοι μας είναι το μοναδικό αγαθό που θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι.
Μήπως πρέπει να το εκμεταλλευτούμε;
Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε μέσω του μυαλού μας ότι
Η ΓΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜEΤAΔΙΔΕΤΑI;

‘’ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΨΑΡΕΥΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ’’                                                                             
                                                                                   Γκουτζέλας Παναγιώτης


1 σχόλιο: